A galaxyjatekaruhaz.hu weboldal (is) Cookie-t használ a felhasználói élmény fokozására - bármi is legyen az ;) Ha maradsz, automatikusan elfogadod tőlünk a sütiket!

Társasjátékok

új termékek, új játékok

Akciós játékok, leértékelt játékok

Tötlse ki a Galaxy Játékáruház kérdőívét

Fontos információk a kiszállításról

Elérhetőségeink

Rendelési, fizetési információk

Ki nevet a végén? Nagyobb kép

Ki nevet a végén?

9001890771149

Új

Ki ne ismerné a klasszikus Ki nevet a végén játékok? Ez a világ egyik legrégebbi, legismertebb játéka.  Lényege: vidd körbe a négy bábut mielőtt ellenfeleid megelőznek!

További részletek

Elérhető Mennyiség:

43 db.

1 490 Ft‎

Hirdetés:

Segítsük együtt az S.O.S Gyermekfalvak munkáját

Játékszabály:

 

2-6 játékos játszhatja, akik azon igyekeznek, hogy saját 4 bábújukat minél gyorsabban eljuttassák kijelölt végcéljukra, a bázisra.
A játék kezdetén mindegyik játékos 4 bábúja a start mezőn áll. Aki a legnagyobbat dobja a dobókockával, az kezdi a játékot és dobhat újból elsőként. A játékba csak 6-ost dobva lehet beiratkozni", azaz bábút bevinni.

A játék során bármelyik a táblán lévő bábúval lépni lehet, így a játékos döntheti el, melyikkel kíván lépni, és ha olyan mezőre léphet, ahol valamelyik játékostársának bábuja áll, azt kiütheti.
A kiütött bábu a start mezőre tér vissza és onnan kezdheti újra a játékot.
A célba csak akkor juthat egy bábu, ha pontosan annyit dobtunk, mint ahány lépésre a céltól állt a bábunk. Ha többet dobunk, akkor annyit kell lépni visszafelé, mint amennyivel többet dobtunk.

A játékot az nyeri meg, aki elsőként viszi be mind a négy bábuját a célba.
Ha valaki hatost dob, a szabály szerint újabb dobásra van joga. Mielőtt azonban újat dobna, három lehetőség közül választhat:

   1. Újabb bábuját hozza játékba.
   2. Valamelyik bábujával lép.
   3. Vermet ás.

Az utóbbihoz, csak rá kell kattintani a neve mellett található ikonra, majd ki kell választani, melyik bábujával kívánja a vermet ásni. A kiválasztott bábu azon a helyen, ahol áll, vermet ás, de ezt a többiek nem látják, csak arról kapnak értesítést, hogy valahol vermet ástak.

Ha később valaki az egyik bábujával erre a mezőre lép és verembe esik, akkor ugyanúgy visszakerül a start mezőre, mintha kiütötték volna.

Amennyiben a játék vége előtt valaki a játékból kiszáll, úgy a helyét a program átveszi és helyette folytatja a játékot, vagy bárki beülhet a kilépett játékos helyébe. Hasonlóképpen a játék indulásakor sem kell megvárni, míg összegyűlik négy játékos, 1 perc várakozás után a játék elindul és később is csatlakozhatnak a játékosok.

30 További termék