SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány
SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány
SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány
SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány
SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány
SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány

SOS Gyermekfalvak Magyarország - Adomány

Készleten
200 HUF
Adóval együtt

Segítsük együtt az S.O.S Gyermekfalvak munkáját, és rajtuk keresztül közvetlenül a szülők nélkül élő gyermekek fejlődését - A Galaxy Játékáruházak adományozási lehetőséget biztosít Önnek itt a webáruházban és minden üzletünkben - tegye kosarába ezt a terméket (akár többször is) és eljuttatjuk azt az SOS Gyermekfalvak számára még MA!

Tegyük együtt jobbá a világot!

sos-banner-2.jpg

fogybar-2.jpg


elallasi-garancia-logo.jpggls-logo.jpgbankkartya-logo.jpg


Családot adnak a szülők nélkül élő gyerekeknek

 

„Azért szeretek az SOS-ben lakni, mert nem bántanak és akár kétszer is kérhetek az ebédből.” (Marci, 8 éves)

 

„Anyám hozott be, hogy csak játszani jövünk és nyaralni. De már 14 éve itt élünk.” (Alexandra, 21 éves)

 

„Nekem már Ildi néni az igazi anyukám.” (Barbi, 21 éves)

 

Világszerte 153 millió olyan gyermek él, aki elvesztette egyik vagy mindkét szülőjét. Magyarországon 22 ezer gyermek nevelkedik állami gondoskodásban. Őket többnyire vagy kiemelték a családjukból, mert a szülők élethelyzetük miatt nem tudtak biztonságos otthont nyújtani, vagy maguk a szülők mondtak le róluk. Az SOS Gyermekfalvak közülük évente 400 gyereknek biztosít szerető otthont. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben, családi házban nőhetnek fel nevelőszülői családokban.
A Gyermekfalvak egyik sajátossága, hogy a testvéreket nem szakítják el egymástól. Nem ritka, hogy akár öt testvér is egy családba kerül, ami jelentősen megkönnyíti a súlyos traumákat átélt gyerekek számára a beilleszkedést, hiszen általában ez az egyetlen családi kapcsolatuk, ami fennmarad.

 

A gyermekfaluba ugyanis sokszor nagyon nehéz körülmények között élő gyermekek érkeznek. A családból való kiemelés oka legtöbb esetben a gyerek elhanyagolása, a szülők szenvedélybetegsége, vagy a bántalmazás. „Amikor rossz volt a kisfiú, a születésnapjára papírtortát rajzoltak neki és azt kellett megennie. Először nem akarták elhinni, hogy itt nem lesz bántalmazás, és kifejezetten provokálták, hogy én mikor ütök.” – meséli az egyik nevelőszülő, Krisztina.
Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből 70-en az SOS Gyermekfalvakban. Rendszeres képzéseket kapnak, mentor, pszichológus, szupervízor segíti munkájukat napi szinten, hogy minél sikeresebben tudják nevelni a gondjaikra bízott traumatizált gyerekeket. A nevelőszülők sokszor nehezebb helyzetben vannak, mint a vérszerinti, vagy az örökbefogadó szülők, hiszen arra is fel kell készülniük, hogy akár el kell válniuk nevelt gyermekeiktől. A cél ugyanis a gyermekek örökbe adása, vagy – amennyiben lehetséges - visszagondozása a családjukba.

 

A legtöbb gyerek azonban bent ragad a rendszerben: se a vér szerint családjába visszakerülni nincs esélye, se arra, hogy örökbe fogadják. Róluk az SOS Gyermekfalvakban gondoskodnak felnőtté válásukig. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat. Mára már több fiatal is felsőoktatási intézményben tanul, vagy biztos szakma van a kezében. Az SOS egyik küldetése, hogy felkészítse a gyerekeket az önálló életre, úgy tudja elengedni a kezüket, hogy sikeres, boldog felnőtté válhassanak.

sos-adomany
7250 db termék
Nincsenek vélemények

Vásárlók, akik ezt a terméket megvették:

Termék hozzáadva a kívánságlistához
A termék az összehasonlításhoz adva

FIGYELEM! Áruházunk a felhasználói élmény fokozása, és a rendelések fogadása érdekében sütiket használ,
melyek érintik a látogató és felhasználó felhasználói jogait, így bele kell egyeznie a sütik használatába - bővebben itt!